Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
- • 3/4 hrnku cukru (krystal/třtinový - nebo namíchat)
- • 200 g jogurtu (Holandia)
- • 2 lžíce mléka
- • 2 vejce
- • 1/2 hrnku oleje
- • prášek do pečiva
- • 3 lžičky karobu (kakaa)
- • voda na doředění
- • ovoce:
- jahody - maliny - ostružiny
- drobenka:
- • 50 g másla
- • 100 g špaldové mouky (nebo polohrubé)
- • 50 g třtinového cukru (nebo cukru krupice)
- (• skořice)
Postup Celozrnný vláčný dvoubarevný koláč s ovocem a drobenkou
Postup přípravy receptu
-
Vyšleháme vejce a cukrem. Přidáme olej, jogurt, mléko a postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Šleháme šlehačem a nakonec doředíme vodou, aby se těsto dalo vylít na plech (já jsem přidala asi 2-3 polévkové lžíce vody).
Polovinu těsta si oddělíme a přidáme do něj karob (kakao).
Plech vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
Nalijeme nejprve světlé těsto a poté tmavé těsto. Posypeme libovolným ovocem a drobenkou.
Pečeme na 160°C 30 - 35 minut.