Rybí polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

Rybí vnitřnosti (jikry,mlíčí)
rybí hlava
ořez při filetování ryby (páteř)
mrkev
celer
petržel
není na závadu květák
pórek (brokolice v rozumné míře)
cibule
Masox vepřový nebo hovězí
sůl
pepř
sádlo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. DŮLEŽITÉ A ZÁSADNÍ: na vnitřnostech nesmí zůstat žádné rybí sádlo, do polévky se nesmí dát žádná kůže ani vnitřní rybí tuk. To jsou právě ty suroviny, které dávají někomu to nepříjemné rybí aróma.

  2. Hlavu/y z kapra omyjeme a dáme spolu s ořezem do většího hrnce s osolenou vodou a přivedeme k varu. Necháme probublat minutku a vodu slijeme do odpadu.

  3. Na rybí hlavy napustíme vodu studenou a opět slijeme. Z hlavy obereme pouze masíčko, z líček, záhlaví apod. Ostatní (kůže a rybí sádlo vyhodíme).

  4. Stejně obereme ořez z páteře apod. Maso necháme zvlášť. Do hrnce dáme vepřové sádlo a na něj nakrájenou veškerou zeleninu a orestujeme.

  5. Mezitím si připravíme vypláchnuté na menší kousky natrhané vnitřnosti (nejlépe jikry a mlíčí) bez rybího tuku a dáme na orestovanou zeleninu.

  6. Mícháme, až začne měnit barvu a přidáme vroucí vodu. Dáme masox a pepř a provaříme. Dolijeme tolik vody, kolik chceme mít polévky a dochutíme.

  7. Připravíme si zlatou jíšku na trošce sádla a polévku zahustíme podle toho, jak kdo chce hustou a vmícháme obrané maso z hlavy a ořezů. Provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!