Rybí polévka
Recepty, PolévkySuroviny
- Rybí vnitřnosti (jikry,mlíčí)
- rybí hlava
- ořez při filetování ryby (páteř)
- mrkev
- celer
- petržel
- není na závadu květák
- pórek (brokolice v rozumné míře)
- cibule
- Masox vepřový nebo hovězí
- sůl
- pepř
- sádlo
- hladká mouka
Postup Rybí polévka
Postup přípravy receptu
-
DŮLEŽITÉ A ZÁSADNÍ: na vnitřnostech nesmí zůstat žádné rybí sádlo, do polévky se nesmí dát žádná kůže ani vnitřní rybí tuk. To jsou právě ty suroviny, které dávají někomu to nepříjemné rybí aróma.
Hlavu/y z kapra omyjeme a dáme spolu s ořezem do většího hrnce s osolenou vodou a přivedeme k varu. Necháme probublat minutku a vodu slijeme do odpadu.
Na rybí hlavy napustíme vodu studenou a opět slijeme. Z hlavy obereme pouze masíčko, z líček, záhlaví apod. Ostatní (kůže a rybí sádlo vyhodíme).
Stejně obereme ořez z páteře apod. Maso necháme zvlášť. Do hrnce dáme vepřové sádlo a na něj nakrájenou veškerou zeleninu a orestujeme.
Mezitím si připravíme vypláchnuté na menší kousky natrhané vnitřnosti (nejlépe jikry a mlíčí) bez rybího tuku a dáme na orestovanou zeleninu.
Mícháme, až začne měnit barvu a přidáme vroucí vodu. Dáme masox a pepř a provaříme. Dolijeme tolik vody, kolik chceme mít polévky a dochutíme.
Připravíme si zlatou jíšku na trošce sádla a polévku zahustíme podle toho, jak kdo chce hustou a vmícháme obrané maso z hlavy a ořezů. Provaříme.