Vepřové kari s pórkem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g vepřové kýty
- 1 středně velký pórek
- 1 velká cibule
- 5-6 stroužků česneku
- 1 kelímek 12% smetany
- 1 lžička koření na čínu
- 1 lžíce kari
- 1 lžíce kurkumy
- šťáva z půlky citronu
- sůl
- pepř
Postup Vepřové kari s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na nudličky, lehce posolíme a popepříme a maso promasírujeme. Cibuli nakrájíme nahrubo a společně s masem dáme smažit na pánev, dokud se nezatáhne.
Přidáme na kolečka nakrájený pórek a prolisovaný česnek, lehce podlijeme vodou a podusíme pod pokličkou asi 5-10 minut.
Nakonec přidáme koření (čínu, kari, kurkumu), promícháme, zalijeme smetanou a necháme probublávat za občasného míchání asi 10 min. Dochutíme šťávou z citronu a podáváme s rýží.