Brownies s arašídovým máslem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na brownies:
140 g másla
200 g cukru
100 g holandského kakaa
1/4 KL soli
1/2 KL vanilkového extraktu
2 vejce
60 g hladké mouky
Na polevu:
85 g másla při pokojové teplotě
185 g jemného arašídového másla
125 g moučkového cukru
1 KL hrubé soli (volitelné)

Postup přípravy receptu

  1. Brownies: troubu předehřejeme na 160°C a čtvercový plech na pečení vel. (vel. 21x21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby papír na protilehlých stranách přesahoval.

  2. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme cukr, kakao a sůl a umícháme dohladka.Před přidáním vajec by směs měla být teplá/ vlažná, nikoliv horká. Pokud je horká, vyčkáme až vychladne.

  3. Přidáme vejce, jedno po druhém a řádně mícháme. Vmícháme vanilkový extrakt. Přidáme mouku a pořádně mícháme (asi 40 krát vařečkou) a těsto bude hladké a lesklé. Těsto bude hutné, husté, resp. nebude řídké.

  4. Těsto rovnoměrně rozetřeme do připraveného plechu a pečeme cca 20 - 25 minut. Necháme zcela vychladnout.

  5. Poleva: v kuchyňském robotu ušleháme máslo s arašídovým máslem. Pomalu vmícháme moučkový cukr a řádně promícháme. Polevu nalijeme na vychladlé brownies a zarovnáme.

  6. Posypeme hrubou solí a před podáváním necháme zcela vychladit v lednici, ideálně přes noc.

  7. Krájíme na cca 5 cm čtverečky a uchováváme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!