Červená čočka s klobásou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

3/4 hrnku červené čočky
2 menší nebo 1 větší klobása i pikantní
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 mrkev
kousek celeru
zeleninový vývar
bobkový list
sůl
pepř
chilli podle chuti
olej

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, celer nastrouháme na jemno a klobásu nakrájíme na větší kousky.

  2. Na oleji orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme klobásu a po opečení vmícháme mrkev a celer. Já jsem trochu cibule a klobásy odebrala na polití, ale není to nutné.

  3. Po krátkém opečení přisypeme čočku, koření a podlijeme vývarem. Podléváme postupně a po chvilkách mícháme.

  4. Vaříme cca 15-20 minut do změknutí čočky a mrkve. Před koncem vaření vmícháme utřený česnek a čočku dochutíme. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!