Červená čočka s klobásou
Recepty, LuštěninySuroviny
- 3/4 hrnku červené čočky
- 2 menší nebo 1 větší klobása i pikantní
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- kousek celeru
- zeleninový vývar
- bobkový list
- sůl
- pepř
- chilli podle chuti
- olej
Postup Červená čočka s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a cibuli nakrájíme na kostičky, celer nastrouháme na jemno a klobásu nakrájíme na větší kousky.
Na oleji orestujeme cibuli dozlatova. Přidáme klobásu a po opečení vmícháme mrkev a celer. Já jsem trochu cibule a klobásy odebrala na polití, ale není to nutné.
Po krátkém opečení přisypeme čočku, koření a podlijeme vývarem. Podléváme postupně a po chvilkách mícháme.
Vaříme cca 15-20 minut do změknutí čočky a mrkve. Před koncem vaření vmícháme utřený česnek a čočku dochutíme. Podáváme s chlebem.