Pikantní paštiková pomazánka
Recepty, PomazánkySuroviny
- 400 g jater (kachní, kuřecí, vepřová)
- 200 g mletého vepřového masa
- velká cibule
- 5 stroužků česneku
- 80 g rajského protlaku
- 1 lžíce pikantní hořčice
- 2 lžíce sádla+plátek studeného másla (cca 1cm)
- 1-2 lžičky chilli pasty
- 100 ml smetany 31%
- vývar
- mletý kmín
- sůl
- pepř
Postup Pikantní paštiková pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném sádle orestujeme cibuli a česnek do zlatavé barvy.
Přidáme játra a maso. Mícháme, až játra i maso zbělají. Přidáme protlak, chilli a hořčici. Chvíli restujeme a zalijeme cca půl hrnkem vývaru. Přidáme sůl, kmín, pepř a vaříme asi 10-15 minut.
Pánev odstavíme, přidáme máslo, smetanu, dochutíme a promixujeme ponorným mixérem do hladka. Paštiku přendáme do uzavíratelné nádoby, uhladíme a dáme vychladit.