Pikantní paštiková pomazánka

Recepty, Pomazánky

Suroviny

400 g jater (kachní, kuřecí, vepřová)
200 g mletého vepřového masa
velká cibule
5 stroužků česneku
80 g rajského protlaku
1 lžíce pikantní hořčice
2 lžíce sádla+plátek studeného másla (cca 1cm)
1-2 lžičky chilli pasty
100 ml smetany 31%
vývar
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném sádle orestujeme cibuli a česnek do zlatavé barvy.

  2. Přidáme játra a maso. Mícháme, až játra i maso zbělají. Přidáme protlak, chilli a hořčici. Chvíli restujeme a zalijeme cca půl hrnkem vývaru. Přidáme sůl, kmín, pepř a vaříme asi 10-15 minut.

  3. Pánev odstavíme, přidáme máslo, smetanu, dochutíme a promixujeme ponorným mixérem do hladka. Paštiku přendáme do uzavíratelné nádoby, uhladíme a dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!