Velikonoční cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

1/2 kg hladké mouky
20 dkg cukru písku
2 celá vejce
1 balíček kypřícího prášku
1 máslo (250 g)
citronová šťáva a kůra (čistěná) ostrouhaná na jemno ze čtvrt citronu
na špičku malé lžičky skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vajíčka utřeme s prosátým cukrem do zpěnění, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec změklé máslo. Pak přidáme citronovou šťávu, kůru z citronu a nakonec přidáme mletou skořici. Zpracujeme nelepivé těsto, které zabalíme do pečícího papíru a dáme do lednice.

  2. Asi po půl hodině těsto vytáhneme z lednice, rozválíme na pracovní desce na tenčí plát a vykrajujeme tvary vajíčka, menší nebo větší. Dáváme na plech, na kterém je pečicí papír. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 min na 170. Hlídáme si to.

  3. Po upečení necháme vychladnout a potřeme marmeládou nebo i krémem (záleží jaký mate rádi) a slepujeme jednotlivé kousky (viz foto). Pak je zdobím štětcem čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!