Velikonoční cukroví
Recepty, CukrovíSuroviny
- 1/2 kg hladké mouky
- 20 dkg cukru písku
- 2 celá vejce
- 1 balíček kypřícího prášku
- 1 máslo (250 g)
- citronová šťáva a kůra (čistěná) ostrouhaná na jemno ze čtvrt citronu
- na špičku malé lžičky skořice
Postup Velikonoční cukroví
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka utřeme s prosátým cukrem do zpěnění, postupně přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec změklé máslo. Pak přidáme citronovou šťávu, kůru z citronu a nakonec přidáme mletou skořici. Zpracujeme nelepivé těsto, které zabalíme do pečícího papíru a dáme do lednice.
Asi po půl hodině těsto vytáhneme z lednice, rozválíme na pracovní desce na tenčí plát a vykrajujeme tvary vajíčka, menší nebo větší. Dáváme na plech, na kterém je pečicí papír. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 min na 170. Hlídáme si to.
Po upečení necháme vychladnout a potřeme marmeládou nebo i krémem (záleží jaký mate rádi) a slepujeme jednotlivé kousky (viz foto). Pak je zdobím štětcem čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni.