Minutková rajčata na česneku se sýrem
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- pevná masitá rajčata
- česnek nasekaný nadrobno
- strouhaný sýr (Niva, Gouda, mozarella)
- bazalka čerstvá nebo sušená
- sůl
- pepř
- špetka cukru
- pár kapek vinného octu
- olej
Postup Minutková rajčata na česneku se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Rajčata nakrájíme na silnější plátky a lehce osolíme a posypeme malou špetkou cukru. Rozehřejeme pánev s trochou oleje a vložíme rajčata.
Zprudka je opečeme z obou stran, aby se nerozpadla a zůstala vcelku. Po prvním otočení je posypeme česnekem a bazalkou.
Ještě horká rajčata posypeme sýrem a uložíme na talíř. Zakápneme olivovým olejem, kapkou octu a posypeme pepřem.
Ihned podáváme. Podle chuti dosolíme a podáváme s pečivem a třeba s vařeným vejcem. Vhodné jako lehký oběd nebo večeře.