Sekaná plněná zelím, pečená v bránici

Recepty, Mleté maso

Suroviny

600 g mletého vepřového masa
250 g kysaného zelí
100 g anglické slaniny
1 vejce
1 rohlík
1 cibule
1 mrkev nastrouhaná na jemno
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
mléko
sůl
pepř
bránice
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve nakrájíme cibuli na drobno a zpěníme na oleji. Přidáme překrájené zelí a je-li moc kyselé i propláchnuté. Chvíli podusíme a podle chuti dosladíme a dochutíme solí nebo pepřem.

  2. Maso smícháme s utřeným česnekem, vejcem, mrkví, kořením a rohlíkem namočeným v mléce. Pořádně prohněteme a necháme 1/2 hodiny odpočinout.

  3. Připravíme bránici a maso rozprostřeme. Poklademe slaninou, zelím a pomocí bránice stočíme. Můžeme obtočit ještě jednou vrstvou.

  4. Sekanou v pekáčku posypeme kmínem a podlijeme trochou vody. Pečeme přikryté asi 45 minut. Potom odkryjeme a pečeme dalších 15-20 minut do zlatova.

  5. Během pečení poléváme výpekem. Sekanou podáváme teplou s bramborami nebo studenou s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!