Sekaná plněná zelím, pečená v bránici
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 600 g mletého vepřového masa
- 250 g kysaného zelí
- 100 g anglické slaniny
- 1 vejce
- 1 rohlík
- 1 cibule
- 1 mrkev nastrouhaná na jemno
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- mléko
- sůl
- pepř
- bránice
- kmín
Postup Sekaná plněná zelím, pečená v bránici
Postup přípravy receptu
-
Nejprve nakrájíme cibuli na drobno a zpěníme na oleji. Přidáme překrájené zelí a je-li moc kyselé i propláchnuté. Chvíli podusíme a podle chuti dosladíme a dochutíme solí nebo pepřem.
Maso smícháme s utřeným česnekem, vejcem, mrkví, kořením a rohlíkem namočeným v mléce. Pořádně prohněteme a necháme 1/2 hodiny odpočinout.
Připravíme bránici a maso rozprostřeme. Poklademe slaninou, zelím a pomocí bránice stočíme. Můžeme obtočit ještě jednou vrstvou.
Sekanou v pekáčku posypeme kmínem a podlijeme trochou vody. Pečeme přikryté asi 45 minut. Potom odkryjeme a pečeme dalších 15-20 minut do zlatova.
Během pečení poléváme výpekem. Sekanou podáváme teplou s bramborami nebo studenou s chlebem.