Dýňová omáčka à la svíčková

Recepty, Omáčky

Suroviny

dýně hokaido
hovězí vývar
sůl
5 kuliček nového koření
10 kuliček pepře
2 bobkové listy
kelímek zakysané smetany
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Dýni pořádně omyjeme. Odstraníme semínka a nakrájíme na kostky.

  2. Zalijeme ji vývarem, osolíme a přidáme koření (dám ho do sítka na čaj, abych nemusela lovit kuličky).

  3. Dýni vařím 20 minut v tlakovém hrnci.

  4. Vyndáme sítko s kořením a tyčovým mixérem rozmixujeme na hladkou omáčku, kterou dle potřeby naředíme vývarem nebo vodou.

  5. Zakysanou smetanu můžeme rozmixovat do omáčky, ale já ji mám raději na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!