Detviansky řízek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového karé bez kosti - kotlety nakrájené na 4 řízky
4 plátky sýra Eidam
4 plátky vařené uzené šunky
sůl
hořčice
hladká mouka
olej
voda
brambory
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Rezne naklepeme na tenko, narežeme po obvode a nasolíme. Potrieme ich horčicou.

  2. Na polovicu každého rezňa položíme plátok údenej šunky, plátok Eidamu, prekryjeme druhou polovicou rezňa a zopneme kovovými ihlicami /špáradlami.

  3. Obalíme v múke a opražíme na rozpálenom oleji do červena.

  4. Podlejeme vodou a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Podávame so zemiakmi pečenými na masle a so šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!