Detviansky řízek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g vepřového karé bez kosti - kotlety nakrájené na 4 řízky
- 4 plátky sýra Eidam
- 4 plátky vařené uzené šunky
- sůl
- hořčice
- hladká mouka
- olej
- voda
- brambory
- máslo
Postup Detviansky řízek
Postup přípravy receptu
-
Rezne naklepeme na tenko, narežeme po obvode a nasolíme. Potrieme ich horčicou.
Na polovicu každého rezňa položíme plátok údenej šunky, plátok Eidamu, prekryjeme druhou polovicou rezňa a zopneme kovovými ihlicami /špáradlami.
Obalíme v múke a opražíme na rozpálenom oleji do červena.
Podlejeme vodou a pod pokrievkou udusíme do mäkka. Podávame so zemiakmi pečenými na masle a so šalátom.