Skopové na majoránce
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 750 g skopové kýty
- 4 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- 10 snítek čerstvé majoránky
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Skopové na majoránce
Postup přípravy receptu
-
Část slaniny nakrájíme na proužky, česnekové stroužky rozpůlíme a společně se slaninou jimi prošpikujeme očištěnou kýtu.
Maso osolíme, opepříme, vložíme do PH, posypeme zbytkem slaniny pokrájené na kostičky, mírně podlijeme vývarem, vložíme lístky z půlky snítek majoránky a zapneme. Pomalila jsem na High celkem cca 4 hodiny.
Máslo promneme s moukou, uděláme kuličky a po třech hodinách vložíme k masu, zahustíme šťávu. Na závěr přidáme zbytek lístků majoránky. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem s petrželkou.