Tobiáskův narozeninový dort
Recepty, DortySuroviny
- Bezlepkový korpus:
- 4 vajíčka
- 200 g cukru moučka
- 200 g mouky
- 10 PL oleje
- 10 PL mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- Náplň:
- tvaroh
- smetana
- cukr
- želatina v prášku
- ovoce
- Zdobení:
- fondant
- potravinové barvivo (gelové)
Postup Tobiáskův narozeninový dort
Postup přípravy receptu
-
Žloutky ušleháme s cukrem a pak postupně přidáváme olej, mléko, mouku smíchanou s práš. do pečiva a nakonec vmícháme do tuha ušlehané bílky. Vlijeme do formy a pečeme při 170-180°C.
Náplň: ušleháme do tuha smetanu, přidáme tvaroh, cukr a želatinu (tu necháme předem v horké vodě, za občas. míchání, nabobtnat a vlíváme do směsi, až když nám začíná tuhnout).
Vychladlý korpus potřeme náplní, poklademe libovolné ovoce (já měla kiwi a banány), opět potřeme náplní a přiložíme korpus.
Necháme v ledničce pořádně ztuhnout (nejlépe přes noc) a poté potahujeme a zdobíme.