Vepřové kostky s čerstvým fenyklem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřové plece
1/2 čerstvého fenyklu
1 cibule
2 stroužky česneku
1 malý rajčatový protlak
100 ml smetany ke šlehání nebo 1 kelímek smetany na vaření
250 ml vývaru
2 lžíce rostlinného oleje
lžička cukru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájený fenykl na proužky a maso na kostky.

  2. Orestujeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo a podlijeme polovinou vývaru.

  3. Dusíme při mírné teplotě pod pokličkou asi 15-20 minut. Podle potřeby podléváme, až maso změkne a cibule i fenykl se rozdusí.

  4. Přidáme rajčatový protlak, promícháme, přidáme smetanu a špetku cukru, případně zředíme a ještě chvilku povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme (já si dávám i chilli). Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!