Vepřové kostky s čerstvým fenyklem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřové plece
- 1/2 čerstvého fenyklu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 malý rajčatový protlak
- 100 ml smetany ke šlehání nebo 1 kelímek smetany na vaření
- 250 ml vývaru
- 2 lžíce rostlinného oleje
- lžička cukru
- sůl
- pepř
Postup Vepřové kostky s čerstvým fenyklem
Postup přípravy receptu
-
Na rozpáleném oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek, přidáme nakrájený fenykl na proužky a maso na kostky.
Orestujeme ze všech stran, aby se maso zatáhlo a podlijeme polovinou vývaru.
Dusíme při mírné teplotě pod pokličkou asi 15-20 minut. Podle potřeby podléváme, až maso změkne a cibule i fenykl se rozdusí.
Přidáme rajčatový protlak, promícháme, přidáme smetanu a špetku cukru, případně zředíme a ještě chvilku povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme (já si dávám i chilli). Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.