Bacochy
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Těsto:
- 15 dkg oleje
- 3 žloutky
- 10 dkg cukru
- 1/4 l mléka
- 1/2 kg výběrové polohrubé mouky
- 1/2 kostky droždí
- Drobenka:
- 3-4 lžíce hrubé mouky
- 1-2 lžíce másla
- 1 balení vanilkového cukru
- 2-3 lžíce cukr moučka
- Tvarohová náplň:
- 1 lžíce rozinek
- špetka soli
- 2 lžíce cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 1 žloutek
- 250 g měkký tvaroh
- 1 lžíce másla
- pomerančová kůra
- 1 sáček ztužovače šlehačky
Postup Bacochy
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO: Všechny suroviny nadávkuje do domácí pekárny (pořadí dodržujte tak, jak uvádí výrobce). Nastavte program těsto (na mé pekárně to trvá 2 hodiny 10 minut). Mezitím si připravíme drobenku a náplň.
DROBENKA: Sypké hmoty smícháme a nakonec přidáme ztuhlé máslo. Vidličkou ho zapracováváme do mouky, až vzniknou hrudky požadované velikosti. Drobenku dáme do lednice.
TVAROHOVÁ NÁPLŇ: Rozinky spaříme, nebo si je předem namočíme do rumu. Tvaroh utřeme. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Nastrouháme trochu pomerančové kůry, osolíme špetkou soli, přidáme rozinky a vše důkladně promícháme. Nakonec prošleháme se ztužovačem šlehačky, až náplň zhoustne.
Jakmile je těsto hotové, tak ho nadělíme na 8 kusů, rozválíme, plníme tvarohem a balíme do tvaru šátečků. Před pečením mašlujeme povrch rozšlehaným vaječným obsahem a sypeme drobenkou.
Vkládáme do trouby předehřáté na 220°C. Pečeme při 180°C 15 minut.