Chlebíček z dýňové mouky s kandovaným ovocem bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g dýňové mouky (Adveni Medical)
300 g univerzální bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící)
1 lžíce chia mouky (Adveni Medical)
1 prášek do pečiva
1/2 lžičky xanthanu
100 g cukru
3 lžíce oleje
480 ml vody
1 malé jablko nakrájené na drobné kostičky
1 lžíce kandované citronové kůry
1 lžíce kandované pomerančové kůry
1 lžíce kandovaného zázvoru
1 lžíce kandovaných třešní

Postup přípravy receptu

  1. V míse nejprve promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme olej a vodu a šlehačem krátce vyšleháme. Na závěr vmícháme nakrájené jablko a kandované ovoce.

  2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C. Pečeme asi 20 minut.

  3. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté ho přendáme na mřížku, aby se nezapařil.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!