Pečený králík na česneku, víně a čerstvé majoránce
Recepty, Jiné masoSuroviny
- králičí zadní stehna
- králičí hřbet
- 400 g zauzené farmářské slaniny
- 1 pořádná hrst čerstvé majoránky
- 2 palice českého česneku
- 300 ml suchého růžového vína
- 1 PL uzené červené papriky
- sůl
- kmín
Postup Pečený králík na česneku, víně a čerstvé majoránce
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, prošpikujeme klínky slaniny.
Jednu palici česneku oloupeme a utřeme, druhou přepůlíme a dáme do pekáče.
Do misky si dáme víno, utřený česnek, lístky čerstvé majoránky a sladkou červenou uzenou papriku. Vše řádně promícháme.
Zytek slaniny nakrájíme na plátky dáme do pekáče, přidáme králičí maso. Podlijeme vínem a dáme do vyhřáté trouby na 250°C péct.
Pečeme 25 minut, poté troubu stahneme na 180°C a pečeme dokud není maso měkké.