Country kuře s česnekem a špenátovými brambory
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře (nebo kuřecí stehna, popřípadě křídla)
- 3 PL country koření (např. Rojikovo)
- 2 PL oleje
- 1 palice česneku
- sůl
- příloha:
- 1 kg brambor
- 1 plátek másla
- 1 cibule
- 300 g listového špenátu
- sůl
- pepř
- 2 stroužky česneku
Postup Country kuře s česnekem a špenátovými brambory
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme a rozporcujeme.
Posypeme kořením, které rukama trochu vetřeme do masa, přidáme sůl, olej a oloupané a na poloviny překrojené stroužky česneku, promícháme a dáme do pekáčku. Takto upravené maso můžeme nechat přes noc v lednici, není to ale nutné.
Troubu rozehřejeme na 150°C, vložíme pekáček s masem a pečeme asi 30 minut. Poté zvýšíme teplotu na 180°C a dopečeme dozlatova.
Průběžně kontrolujeme, poléváme výpekem, případně doléváme trochu vody, abychom ve finále měli dost šťávy. Před koncem pečení šťávu ochutnáme a můžeme podle chuti dosolit.
Brambory uvaříme ve slupce doměkka.
Mezitím na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
Když cibule zesklovatí, přisypeme opraný špenát a rozetřený česnek.
Chvíli mícháme, až špenát zavadne, osolíme a trochu opepříme a stáhneme z ohně.
Uvařené teplé brambory oloupeme, přidáme ke špenátu a společně nahrubo rozšťoucháme. Nakonec špenátové brambory podle zvyklostí ještě dosolíme a podáváme k upečenému kuřeti.