Čokoládové flameri
Recepty, MoučníkySuroviny
- 125 g jemné hořké čokolády
- 3/4 l mléka
- 80 g škrobové moučky
- 80 g cukru
- Omáčka:
- 1/2 vanilkového lusku
- 3/4 l mléka
- 1 lžíce škrobové moučky
- 3 lžičky cukru
- kakaový prášek podle chuti
Postup Čokoládové flameri
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu nastrouháme. V míse smícháme 4 lžíce studeného mléka se škrobovou moučkou, tak aby vznikla hladká směs.
V hrnci se silným dnem uvedeme do varu zbytek mléka s čokoládou. Přidáme cukr. Pak přilijeme směs mléka se škr. moučkou a za důkladného míchání uvedeme do varu. Potom rozdělíme do misek a necháme vychladnout.
Na omáčku vyškrábneme polovinu vanilkového lusku a dřeň důkladně utřeme s 3 lžícemi mléka, škr. moučkou a cukrem. Zbytek mléka uvedeme do varu.
Vmícháme vanilkovou hmotu. Omáčku necháme přejít varem, nalijeme do konvičky a uložíme do chladu. Flameri vyklopíme na dezertní talířky a polijeme vanilkovou omáčkou. Podle chuti posypeme kakaem.