Zapékaný baklažán (lilek)
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 baklažán
- 4 rajčata
- 1 mozzarella
- plátkový sýr (já použila goudu)
- oregáno
- bazalka
- olivový olej
- sůl
Postup Zapékaný baklažán (lilek)
Postup přípravy receptu
-
Opláchneme baklažán a nakrájíme na plátky, osolíme a necháme ho vybrečet. Vysušíme baklažán ubrouskem a připravíme si pekáček, který pokapeme olivovým olejem.
Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky. Na pekáček pokapaný olivovým olejem poklademe baklažán, dáme vrstvu rajčat a okořeníme bazalkou a oreganem.
Jako poslední vrstvu dáme mozzarellu s plátkovým sýrem. Dáme zapékat na půl hodiny do trouby na 200°C.