Chilli con queso (z dostupných surovin)

Recepty, Omáčky

Suroviny

200 g čedaru (měla jsem s feferonkami a barevným pepřem z Lidlu)
1 menší cibule
2 stroužky česneku
plátek másla
2 polévkové lžíce hladké mouky
200 ml mléka
3 polévkové lžíce husté zakysané smetany
nakládané papričky jalapeňo(sterilované)
feferonky
1 rajče zbavené dužiny
hrst čerstvého koriandru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme na velmi jemno nakrájenou cibuli, když je sklovitá, přidáme česnek a chvilku necháme rozvonět, nesmí zhnědnout. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme studeným mlékem. Pečlivě rozmícháme hrudky a 5 minut prováříme a mícháme. Poté přidáme všechny nasekané papričky (každý kolik snese), na drobné kostičky nakrájené rajče a nahrubo nastrouhaný sýr. Za stálého míchání necháme zcela rozpustit. Vmícháme zakysanou smetanu, posekaný koriandr, osolíme a prohřejeme. Podáváme teplé s kukuřičnými chipsy, popř. tortillou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!