Chilli con queso (z dostupných surovin)
Recepty, OmáčkySuroviny
- 200 g čedaru (měla jsem s feferonkami a barevným pepřem z Lidlu)
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- plátek másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka
- 3 polévkové lžíce husté zakysané smetany
- nakládané papričky jalapeňo(sterilované)
- feferonky
- 1 rajče zbavené dužiny
- hrst čerstvého koriandru
- sůl
Postup Chilli con queso (z dostupných surovin)
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme na velmi jemno nakrájenou cibuli, když je sklovitá, přidáme česnek a chvilku necháme rozvonět, nesmí zhnědnout. Posypeme moukou, usmažíme světlou jíšku a zalijeme studeným mlékem. Pečlivě rozmícháme hrudky a 5 minut prováříme a mícháme. Poté přidáme všechny nasekané papričky (každý kolik snese), na drobné kostičky nakrájené rajče a nahrubo nastrouhaný sýr. Za stálého míchání necháme zcela rozpustit. Vmícháme zakysanou smetanu, posekaný koriandr, osolíme a prohřejeme. Podáváme teplé s kukuřičnými chipsy, popř. tortillou.