Grilovaná krkovice a bramborovo-květáková kaše s koprem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- plátky krkovice
- olej
- sůl
- pepř
- česnek
- paprika
- Kaše:
- 1 kg brambor
- ½ menšího květáku
- mléko dle potřeby
- máslo na 3 prsty
- hrst nasekaného kopru
- sůl
- Dále:
- okurky
- cherry rajčátka
- bazalka
Postup Grilovaná krkovice a bramborovo-květáková kaše s koprem
Postup přípravy receptu
-
Plátky krkovice naložíme do směsi z oleje, česneku, papriky, soli, pepře a necháme v lednici přes noc.
Druhý den grilujeme za občasného potření marinádou z obou stran do měkka.
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
Uvařené brambory slijeme, přidáme máslo, mléko, květák, sůl, kopr a šleháme dohladka. Je-li potřeba, přidáme mléko a dochutíme solí.
Servírujeme zdobené okurkou, rajčátky a bazalkou.