Zapečená celerová kolečka
Recepty, PředkrmySuroviny
- 4 oloupaná celerová kolečka o síle cca 1 cm
- 1 větší červená cibule
- 6 ks naložených sušených rajčat
- 100 g gorgonzoly (nebo dobře vyzrálé nivy)
- velká hrst baby špenátu
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Zapečená celerová kolečka
Postup přípravy receptu
-
Celer omyjeme a osušíme. Vložíme ho do pekáčku vyloženého pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Troubu rozehřejeme na 180° a pečeme cca 15 minut.
Pekáček vyndáme z trouby, na celer rozložíme sušená rajčata pokrájená na menší kousky, na jemné kroužky nakrájenou cibuli, baby špenát a kousky gorgonzoly.
Vrátíme do trouby a zapečeme ještě dalších 10 minut - časy jsou orientační.