Kuřecí maso v pikantní marinádě se zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g vykostěných kuřecích stehen bez kůže(mohou být i prsa)
- 1 mrkev
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 2 jarní cibulky bílá část
- 1 řapík celeru
- 2 cm zázvoru
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- sůl
- Na marinádu:
- 2 polévkové lžíce olivového oleje s chilli
- 1 polévková lžíce Balsamico krém světlý
- 1 polévková lžíce tmavé sojové omáčky
- 1 chilli paprička nakrájená na slabá kolečka
- 1 kávová lžička feferonkového krému
Postup Kuřecí maso v pikantní marinádě se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme marinádu a to tak, že všechny ingredience smícháme. Očištěné a omyté maso si nakrájíme na kostky. Dáme do marinády a řádně promícháme, necháme v chladu uležet. Můžeme nechat přes noc, když nás honí čas tak stačí 1 hod.
Dále si očistíme všechnu zeleninu a nakrájíme na nudličky. Do pánve dáme 1 PL olivového oleje, Přidáme mrkev, malinko podlijeme vodou. Když se voda odpaří přidáme řapíkatý celer, obě cibule, zázvor a necháme na mírném ohni dusit asi 3 min. Nakonec přidáme červenou papriku už dusíme jen krátce.
V jiné pánvi si připravíme maso. Pánev necháme rozpálit dáme olej a postupně přidáváme maso. Které jsme měli naložené v marinádě. Maso osmažíme ze všech stran, osolíme a dusíme na mírném ohni dokud není měkké. K měkkému masu přidáme zeleninu necháme prohřát a podáváme.