Vepřové ražniči s játry a pečeným bramborem

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g drůbežích jater
300 g vepřového masa (kýta, krkovice...)
kousek špeku (podle chuti)
2 cibule
1 paprika žlutá
1 paprika červená
sůl
pepř
trošku oleje
8 středních brambor
sůl
grilovací koření
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso, játra a papriku si nakrájíme na přibližně stejné kousky a cibuli se špekem na plátky. Vymažeme si pekáč olejem a promíchané suroviny do něj vložíme. Důkladně osolíme, opepříme. Můžeme přidat i své vlastní koření, třeba na steaky nebo chilli.

  2. Pokud máme rádi sosík, podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě, dokud není maso měkké, občas opatrně promícháme, abychom se nám játra nerozpadla.

  3. Brambory důkladně omyjeme, neškrabeme. Nakrájíme na osminky a napříč zhora nařežeme. Smícháme olej, sůl a trošku grilovacího koření a brambory potřeme. Můžeme přidat k masu a péct dohromady nebo každé zvlášť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!