Vepřové ražniči s játry a pečeným bramborem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g drůbežích jater
- 300 g vepřového masa (kýta, krkovice...)
- kousek špeku (podle chuti)
- 2 cibule
- 1 paprika žlutá
- 1 paprika červená
- sůl
- pepř
- trošku oleje
- 8 středních brambor
- sůl
- grilovací koření
- olej
Postup Vepřové ražniči s játry a pečeným bramborem
Postup přípravy receptu
-
Maso, játra a papriku si nakrájíme na přibližně stejné kousky a cibuli se špekem na plátky. Vymažeme si pekáč olejem a promíchané suroviny do něj vložíme. Důkladně osolíme, opepříme. Můžeme přidat i své vlastní koření, třeba na steaky nebo chilli.
Pokud máme rádi sosík, podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě, dokud není maso měkké, občas opatrně promícháme, abychom se nám játra nerozpadla.
Brambory důkladně omyjeme, neškrabeme. Nakrájíme na osminky a napříč zhora nařežeme. Smícháme olej, sůl a trošku grilovacího koření a brambory potřeme. Můžeme přidat k masu a péct dohromady nebo každé zvlášť.