Teriyaki paličky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích paliček
- 1 cibule
- 2 stroužky utřeného česneku
- 5 lžic Teriyaki omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička hnědého cukru
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl, pepř
- sezamové semínko
- špetka chilli (podle chuti)
Postup Teriyaki paličky
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené paličky osolíme a opepříme. Lehce zakápneme olejem a položíme do pekáčku na nakrájenou cibuli.
Malinko podlijeme vodou, ale jen trošku a přikryté vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. na cca 15-20 minut.
Mezitím smícháme omáčku s cukrem, olejem, zázvorem a zbytkem surovin. Dochutíme tak, aby byla lehce pikantní.
Paličky vytáhneme a potřeme omáčkou. Vložíme zpět na pár minut a opět potřeme. Takto opakujeme do změknutí masa a dosažené barvy. V závěru pečení posypeme sezamovým semínkem.