Kuřecí plátky Jean Baklažán
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsní řízky
- 1 lilek (stačí polovina)
- 100 g rokforu (gorgonzoly, nivy)
- 1 stroužek česneku
- olivový olej
- máslo
- koření adžika
- pepř
- sladká sójová omáčka
- sůl
- hladká mouka
Postup Kuřecí plátky Jean Baklažán
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na velmi tenké plátečky (1-2 mm), osolíme a necháme stát.
Maso nařízmeme tak, aby mělo pokud možno stejnou výšku, osolíme, opepříme a okořeníme adžikou.
Ve vyšší pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a lžíci másla a maso asi 10 minut opékáme dozlatova.
Potom ho zabalíme do alobalu a výpek zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky.
Prosmahneme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou (v tom případě přidáme kousek bujónové kostky). Zacákneme sladkou sójovou omáčkou, připepříme, omáčku prošleháme dohladka a vrátíme do ní maso. Na nízké teplotě prováříme asi 20 minut.
Mezitím osušíme lilek, potřeme ho rozetřeným česnekem a opečeme ho na olivovém oleji dozlatova.
Na hotové plátky masa poklademe opečená kolečka lilku, navrch položíme plátky rokforu a vložíme do trouby asi na 10 minut, až se sýr nataví.