Kuřecí kousky v jemné omáčce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžička barevného pepře nebo HungariaReny koření nebo jakékoliv jiné oblíbené
- sůl
- 10 cm pórku
- 1 smetana na vaření
- 1 lžíce hladké mouky
- na pánev
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
Postup Kuřecí kousky v jemné omáčce
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky přes vlákno. V misce smícháme olivový olej, hrubozrnnou hořčici, koření a špetku soli. Můžeme nechat chvilku uležet.
V pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka opečeme po obou stranách doměkka, ne déle jak 10-15 minut. Pak maso vyjmeme a udržujeme ho v teple.
Ve výpeku orestujeme nakrájený pórek, necháme vydusit všechnu vodu, přidáme hladkou mouku, necháme ji zasmahnout, do pánve nalijeme smetanu, řádně promícháme a necháme 15 minut provařit, můžeme dosolit. Pokud je příliš hustá, malinko dolijeme mlékem.
Omáčku přelijeme do vyšší nádoby, rozmixujeme ji tyčovým mixérem, pak ji rozdělíme na talíře a na ni položíme teplé kousky masa.