Kuřecí kousky v jemné omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžička barevného pepře nebo HungariaReny koření nebo jakékoliv jiné oblíbené
sůl
10 cm pórku
1 smetana na vaření
1 lžíce hladké mouky
na pánev
2 lžíce oleje
1 lžíce másla

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na proužky přes vlákno. V misce smícháme olivový olej, hrubozrnnou hořčici, koření a špetku soli. Můžeme nechat chvilku uležet.

  2. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a maso zprudka opečeme po obou stranách doměkka, ne déle jak 10-15 minut. Pak maso vyjmeme a udržujeme ho v teple.

  3. Ve výpeku orestujeme nakrájený pórek, necháme vydusit všechnu vodu, přidáme hladkou mouku, necháme ji zasmahnout, do pánve nalijeme smetanu, řádně promícháme a necháme 15 minut provařit, můžeme dosolit. Pokud je příliš hustá, malinko dolijeme mlékem.

  4. Omáčku přelijeme do vyšší nádoby, rozmixujeme ji tyčovým mixérem, pak ji rozdělíme na talíře a na ni položíme teplé kousky masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!