Marokánky placičky
Recepty, CukrovíSuroviny
- 400 ml rostlinného mléka
- 100 g pohankové mouky
- 3 lžíce ovesných vloček
- 150 g sušených švestek
- 50 g sušených datlí
- 100 g nesolených arašídů
- 50 g lískových ořechů
- 4 lžíce kokosového oleje (v tuhém stavu)
- 2 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce kakaa
- stévie (dle chuti)
Postup Marokánky placičky
Postup přípravy receptu
-
Mléko vlijeme do hrnce, přidáme 2 lžíce kokosového oleje a necháme mírně ohřívat, dokud se kokosový olej nerozpustí (nevaříme)!
Jakmile se olej rozpustí, přidáme stévii a pohankovou mouku. Mouku s mlékem pořádně promícháme tak, aby nám vznikla hladká kašička.
Do připravené směsi vmícháme nahrubo nasekané arašídy a lískové ořechy a na malé kousky nakrájené švestky a datle. Opět vše pořádně promícháme.
Nakonec do směsi přidáme 3 lžíce ovesných vloček a dvě lžíce arašídového másla. Měla by nám vzniknout tužší hmota, se kterou se nám bude dobře pracovat.
Těsto nabereme lžící a klademe ho na plech vyložený pečícím papírem. Nakonec ho uhladíme a vytvoříme placičku.
Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 30 minut. Po upečení necháme placičky vychladnout a ztuhnout.
Nakonec je polijeme domácí čokoládovou polevou, kterou si vyrobíme rozpuštěním 2 lžic kokosového oleje, kakaa a stévie.
Marokánky šoupneme na chvilku do mrazničky, necháme zatuhnout polevu a máme hotovo.