Špaldový podmáslový chléb z trouby
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 250 g vody
- 150 g kysaného podmáslí
- lžička medu
- lžička drceného kmínu
- lžíce oleje
- 2 rovné lžičky soli
- 150 g žitné chlebové mouky
- 250 g špaldové hladké mouky
- 200 g hladké mouky
- 15 g čerstvého droždí
- kdo má rád, může přidat i 1-2 lžíce semínek
Postup Špaldový podmáslový chléb z trouby
Postup přípravy receptu
-
Ve vodě rozmícháme med, droždí a několik lžic z připravené mouky, pak tento kvásek necháme 20 minut kynout. Ke kvásku přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a necháme ho přibližně hodinu kynout zakryté v míse.
Vykynuté těsto vytáhneme, propracujeme, vytvarujeme bochník a necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií dobře vykynout.
Upečeme ve vyhřáté troubě (220°C/45 minut), já jsem pekla 50 minut v remosce – chleba se do ní vešel taktak.