Mé švestkové buchty

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g polohrubé mouky
3 žloutky
21 g kvasnic
50 g moučkového cukru
70 g másla
200 ml vlahého mléka
1 špička lžičky soli
1 lžička citronové kůry
1 lžíce vanilkového pudinku
150 g másla na pomazání
švestky (tvarohová, maková, povidlová náplň)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy přesejeme mouku a přidáme sůl, 2 lžíce cukru, vanilkový pudink, citronovou kůru a rozmícháme. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice a posypeme zbytkem moučkového cukru. Zalijeme vlahým mlékem a necháme vzejít kvásek.

  2. Pak přidáme žloutky rozmíchané v mléce, rozpuštěné máslo a vypracujeme těsto, až se na něm tvoří puchýře. Necháme vykynout. Pak zamícháme a znovu je necháme vykynout.

  3. Vykynuté těsto rozdělíme na 15 stejných dílků utvoříme z nich placičky, do středu dáme náplň a zabalíme.

  4. Formu silně vymažeme máslem a každou buchtu potíráme rozpuštěným máslem, aby se neslepily. Buchty necháme ještě půl hodiny dokynout, znovu je potřeme rozpuštěným máslem a dáme je péci do středně vyhřáté trouby na 150°C do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!