Pečené batáty s ricottou a petrželkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2 větší batáty
- 320 g čerstvé ricotty Gran Moravia
- hrst nasekaných arašídů
- nasekaná petrželka
- hrubozrnná mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup Pečené batáty s ricottou a petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Sladké brambory omyjte, osušte, pokapejte olivovým olejem a každý zabalte zvlášť do alobalu nebo pečícího papíru. Položte je na mřížku v troubě a pečte při 200 °C cca 50 minut. Po vytažení z trouby je nechte zabalené ještě cca 20 minut odpočívat.
Mezitím si v misce smíchejte ricottu s nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
Batáty vytáhněte z pečícího papíru a nahoře je nožem podélně rozkrojte. Vidličkou je opatrně rozevřete a vnitřek naplňte připravenou směsí.
Sladké brambory posypte opraženými arašídy a v případě potřeby ochutíme solí nebo pepřem. Vnitřek brambory se Vám bude krásně oddělovat od slupky, kterou nejíme.