Pečené batáty s ricottou a petrželkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 větší batáty
320 g čerstvé ricotty Gran Moravia
hrst nasekaných arašídů
nasekaná petrželka
hrubozrnná mořská sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Sladké brambory omyjte, osušte, pokapejte olivovým olejem a každý zabalte zvlášť do alobalu nebo pečícího papíru. Položte je na mřížku v troubě a pečte při 200 °C cca 50 minut. Po vytažení z trouby je nechte zabalené ještě cca 20 minut odpočívat.

  2. Mezitím si v misce smíchejte ricottu s nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

  3. Batáty vytáhněte z pečícího papíru a nahoře je nožem podélně rozkrojte. Vidličkou je opatrně rozevřete a vnitřek naplňte připravenou směsí.

  4. Sladké brambory posypte opraženými arašídy a v případě potřeby ochutíme solí nebo pepřem. Vnitřek brambory se Vám bude krásně oddělovat od slupky, kterou nejíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!