Brambory s mrkví, dušené na másle a rozmarýnu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 400 g brambor
- 250-300 g mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- snítka rozmarýnu
- sušená petrželka nebo libeček
- zeleninový vývar
- sůl
- pepř
Postup Brambory s mrkví, dušené na másle a rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na přibližně stejné kousky. Rozehřejeme lžíci másla a zpěníme s drobně nakrájenou cibuli, česnekem a nasekaným rozmarýnem (podle chuti).
Přidáme mrkev a brambory a restujeme pár minut. Podlijeme vývarem, ale jen do poloviny zeleniny tak, aby se dusila. Přidáme sůl, bylinky a pepř. Dle potřeby podléváme a dusíme do změknutí.
Do hotové zeleniny (neměla by obsahovat vodu) zamícháme druhou lžíci másla, které tu zeleninu obalí. Už jen krátce prohřejeme. Podáváme jako přílohu k různě upraveným masům nebo rybě.