Pikantní krůtí játra na brusince s vínem
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 200 g krůtích jater
- 1 větší cibule
- 1-2 polévkové lžíce brusinkové marmelády (dle chuti)
- 1 polévková lžíce bílého pepře
- 2 dcl suchého bílého vína
- Sůl
- olej
Postup Pikantní krůtí játra na brusince s vínem
Postup přípravy receptu
-
Játra nakrájíme na drobnější kousky a posypeme pepřem, necháme odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli nadrobno a rozpálíme olej. Vsypeme cibuli, necháme lehce rozpěnit, přidáme játra a orestujeme.
Hned zalijeme vínem, přidáme marmeládu, zmírníme teplotu (já na elektrice dala 1,5 stupeň) a dusíme cca 15 minut. Teprve nyní osolíme dle naší chuti, případně dochutíme, vypneme sporák a necháme asi 10 minut dojít. Příloha: rýže.