Anglické bulky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
1 vejce
1 žloutek na potření
250 ml mléka
50 gr másla
1 lžička soli
špetka cukru
1 balení sušeného droždí nebo 1/2 kostky cerstve
20-30 dkg (na kostičky) anglickou slaninu
10 dkg sýru Eidam nebo podobný druh
dýňová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme mouku, droždí, zalejeme ohřátým mlékem s máslem, ne moc horké!, vejce, sůl, cukr a dáme program na dělání těsta.

  2. Po signálu (jak kdo má pekárnu, mě před dozaděláním zapípá) dáme slaninku a semínka.

  3. Až je těsto hotové, dáme na linku, pomoučíme, rozdělíme na osm kousků a zpracujeme v koule.

  4. Dáme na plech s pečicím papírem, pomažeme žloutkem, posypeme třeba hrubou solí, jestli máme a dáme na plátky sýr.

  5. Pečeme dozlatova. 180°C cca půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!