Plněná cibule v anglické slanině
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 5 ks cibule
- 100 g mletého vepřového
- 100 g mletého hovězího
- 5 plátků anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 3 - 4 lžíce nevařené rýže
- mletý černý pepř
- 1 lžička soli
- trochu zeleninového vývaru
- párátka
Postup Plněná cibule v anglické slanině
Postup přípravy receptu
-
Do mletého masa dáme rozmačkaný česnek a na jemno pokrájený vydlabaný střed z cibulí. Maso osolit, okořenit, přidat nevařenou rýži a přilít asi 1/3 šálku vývaru. Vše důkladně promíchat. Směsí plnit cibule, kterým předem odřízneme vršek a všechny vydlabeme na co nejtenčí vrstvu, obalíme anglickou slaninou, kterou připíchneme párátky.
Pečeme při 170 °C asi 30 až 40 minut.