Pepřová plec na vinné klobáse s máslovou omáčkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 400 g vepřového plecka
- 200 g vinné klobásy
- 8 brambor
- čerstvě mletý černý pepř
- 100 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 300 ml bujónu nebo silného masového vývaru
- sůl
Postup Pepřová plec na vinné klobáse s máslovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a okraje nařízneme. Plátky osolíme a silně opepříme. Brambory neloupeme, ale dobře umyjeme a podélně rozkrojíme. Do každé řezné plochy vyhloubíme důlek, který vyplníme máslem, posolíme a opět spojíme.
Na dno pekáčku dáme stočenou vinnou klobásu, opepříme ji a položíme na ni maso. Zbylé máslo nakrájíme na plátky a poklademe jimi maso. Okolo obložíme brambory a pečeme na 200°C asi hodinu a půl.
Upečené brambory, maso a klobásu dáme stranou, máslový výpek uvedeme k varu (nyní již na sporáku), zaprášíme moukou a prosmahneme. Zalijeme studeným vývarem a provaříme.