Pepřová krkovička s fazolkami a steakovými hranolky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

Krkovička:
4 plátky vepřové krkovice
koření Steak 7 pepřů
olivový olej
hrubozrnná sůl
Fazolky:
200 g anglické slaniny vcelku
500 g mražených fazolových lusků
4 stroužky česneku
sůl
pepř
Steakové hranolky:
500 g brambor
olivový olej
sůl
pepř
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme krkovičku na 4 silnější plátky, které lehce naklepeme pěstí. Potřeme olivovým olejem a posypeme kořením Steak 7 pepřů. Necháme chvilku odležet.

  2. Mezitím si připravíme fazolky a steakové hranolky.

  3. Na fazolky si nakrájíme slaninu na nudličky (můžeme přidat plátek másla) a dáme smažit do hrnce. Až slanina zezlátne, přidáme fazolky, lehce podlijeme a necháme pod pokličkou změknout. Nakonec přidáme česnek a podle chuti osolíme a opepříme.

  4. Brambory na hranolky si oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na větší hranolky.

  5. Pečeme při 200°C na plechu promíchané s olivovým olejem cca 40 minut. Po 30 minutách přidáme sůl, pepř a papriku podle chuti.

  6. Nakonec si připravíme krkovici. Na rozpálenou pánev pokládáme plátky a zprudka osmažíme, aby se maso zatáhlo. Stáhneme plamen a necháme dodělat, až je maso křehké, trvá to přibližně 8 minut z každé strany. Po odstranění z pánve posolíme hrubozrnnou solí a můžeme podávat.

  7. Podáváme s omáčkou, kterou máme nejraději, výborný je třeba česnekový dip z tvarohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!