Pepřová krkovička s fazolkami a steakovými hranolky
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- Krkovička:
- 4 plátky vepřové krkovice
- koření Steak 7 pepřů
- olivový olej
- hrubozrnná sůl
- Fazolky:
- 200 g anglické slaniny vcelku
- 500 g mražených fazolových lusků
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- Steakové hranolky:
- 500 g brambor
- olivový olej
- sůl
- pepř
- mletá sladká paprika
Postup Pepřová krkovička s fazolkami a steakovými hranolky
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme krkovičku na 4 silnější plátky, které lehce naklepeme pěstí. Potřeme olivovým olejem a posypeme kořením Steak 7 pepřů. Necháme chvilku odležet.
Mezitím si připravíme fazolky a steakové hranolky.
Na fazolky si nakrájíme slaninu na nudličky (můžeme přidat plátek másla) a dáme smažit do hrnce. Až slanina zezlátne, přidáme fazolky, lehce podlijeme a necháme pod pokličkou změknout. Nakonec přidáme česnek a podle chuti osolíme a opepříme.
Brambory na hranolky si oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na větší hranolky.
Pečeme při 200°C na plechu promíchané s olivovým olejem cca 40 minut. Po 30 minutách přidáme sůl, pepř a papriku podle chuti.
Nakonec si připravíme krkovici. Na rozpálenou pánev pokládáme plátky a zprudka osmažíme, aby se maso zatáhlo. Stáhneme plamen a necháme dodělat, až je maso křehké, trvá to přibližně 8 minut z každé strany. Po odstranění z pánve posolíme hrubozrnnou solí a můžeme podávat.
Podáváme s omáčkou, kterou máme nejraději, výborný je třeba česnekový dip z tvarohu.