Strouhaný bramborový salát slánský

Recepty, Saláty

Suroviny

2000 g brambor
1 mrkev
1/2 celeru
2 petržele
sůl
pepř
majolka
1 bílý jogurt
nasekaná pažitka
hořčice
2 vejce - uvařená natvrdo (nebo jen bilky)
můžete dát i uzeninu, ale já ji nedávám, salát je bez ní jemnější

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i zeleninu uvaříme doměkka. Vše necháme vychladnout, brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo na slzičkovém struhadle Stejně tak i vařenou zeleninu nastrouháme na slzičkovém struhadle. Vmícháme uvařená, také na slzičkovém struhadle nastrouhaná vejce (nebo jen bílky).

  2. Vmícháme hořčici, pažitku, citronovou šťávu, sůl, pepř a a nakonec zamícháme jogurtovou majonézu. Nejradši si ji ale dělám doma sama (žloutek, olej, hořčici a jogurt). Salát podáváme se smaženým kuřecím řízkem nebo na Vánoce s rybkou. Ale i samotný je prima.

  3. Tento salátek je již taková malá příprava na Vánoce. Výborně se jím potírají i chlebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!