Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g hřibovitých hub (použila jsem mražené)
- 1 cibule
- 200 g slaniny
- 1 stroužek česneku
- 300 ml vývaru
- 125 ml bílého suchého vína (nemusí být)
- 5 kuliček jalovce
- 3 kuličky nového koření
- čerstvý tymián
- rozmarýn
- sůl
- kousek másla
- Na žemlové knedlíky:(dělala jsem pouze pro sebe, vyjdou z tohoto množství 3 o velikosti menšího tenisáku):
- 2 starší žemle nebo jiné pečivo
- 0,8 dl vlažného mléka
- 1 vejce
- 1 menší cibule
- 2 polévkové lžíce sušené smažené cibule
- libeček
- petrželka
- kousek másla
- sůl
Postup Divoká houbovka s žemlovými knedlíky
Postup přípravy receptu
-
Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.
Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.
Přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut.
Před koncem přidáme posekaný česnek.
Podle potřeby dochutíme, popř. zahustíme jíškou.
Mezitím připravíme žemlové knedlíky.
Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout.
Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli a sušenou cibuli, posekaný libeček, osolíme a pořádně zpracujeme. Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky.
Necháme asi 20 minut odpočinout.
Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vařící osolené vody a podle velikosti vaříme 15-20 minut.