Divoká houbovka s žemlovými knedlíky

Recepty, Houby

Suroviny

300 g hřibovitých hub (použila jsem mražené)
1 cibule
200 g slaniny
1 stroužek česneku
300 ml vývaru
125 ml bílého suchého vína (nemusí být)
5 kuliček jalovce
3 kuličky nového koření
čerstvý tymián
rozmarýn
sůl
kousek másla
Na žemlové knedlíky:(dělala jsem pouze pro sebe, vyjdou z tohoto množství 3 o velikosti menšího tenisáku):
2 starší žemle nebo jiné pečivo
0,8 dl vlažného mléka
1 vejce
1 menší cibule
2 polévkové lžíce sušené smažené cibule
libeček
petrželka
kousek másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na másle orestujeme nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme houby, koření, osolíme a chvilku podusíme.

  2. Poté zalijeme vínem a necháme odpařit.

  3. Přilijeme vývar, vhodíme bylinky a dusíme cca 20 minut.

  4. Před koncem přidáme posekaný česnek.

  5. Podle potřeby dochutíme, popř. zahustíme jíškou.

  6. Mezitím připravíme žemlové knedlíky.

  7. Na kostky pokrájené pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout.

  8. Přidáme vejce, na másle zesklovatělou cibuli a sušenou cibuli, posekaný libeček, osolíme a pořádně zpracujeme. Pokud bude těsto řídké, přidáme podle potřeby trochu strouhanky.

  9. Necháme asi 20 minut odpočinout.

  10. Pak mokrýma rukama vytvarujeme knedlíky, vložíme do vařící osolené vody a podle velikosti vaříme 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!