Feijoada (černé fazole s dušeným masem)

Recepty, Luštěniny

Suroviny

0,3 kg černých fazolí (ty jsem nesehnal tak jsem je nahradil fazolí červenou)
0,3 kg uzeného vepřového kolena či hlavy
150 g klobása calabresa“ (lze ji nahradit ostrou paprikovou klobáskou)
100 g PAIO klobása (uzená klobáska z vepřové panenky)
0,3 kg hovězího předního masa
2 lžíce oleje
1 nakrájená cibule
2 stroužky drceného česneku
bobkový list
petrželka
jarní cibulka
sůl
černý pepř podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc.

  2. Uvaříme si uzené koleno a vyjmeme je. Ve zbývajícím vývaru pak vaříme fazole po dobu 30-45 minut nebo dokud nezměknou.

  3. V druhém hrnci na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Podlijeme vývarem a maso dusíme asi 20 min.

  4. Poté přidáme vepřové maso a klobásy nakrájené na plátky a opět dusíme, dokud hovězí maso nezměkne. Mícháme a v případě potřeby přiléváme vývarem.

  5. Hotovou feijoadu podáváme v misce s rýží sypanou jarní cibulkou a ochucenou omáčkou vinaigrette.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!