Feijoada (černé fazole s dušeným masem)
Recepty, LuštěninySuroviny
- 0,3 kg černých fazolí (ty jsem nesehnal tak jsem je nahradil fazolí červenou)
- 0,3 kg uzeného vepřového kolena či hlavy
- 150 g klobása calabresa“ (lze ji nahradit ostrou paprikovou klobáskou)
- 100 g PAIO klobása (uzená klobáska z vepřové panenky)
- 0,3 kg hovězího předního masa
- 2 lžíce oleje
- 1 nakrájená cibule
- 2 stroužky drceného česneku
- bobkový list
- petrželka
- jarní cibulka
- sůl
- černý pepř podle chuti
Postup Feijoada (černé fazole s dušeným masem)
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme přes noc.
Uvaříme si uzené koleno a vyjmeme je. Ve zbývajícím vývaru pak vaříme fazole po dobu 30-45 minut nebo dokud nezměknou.
V druhém hrnci na oleji osmahneme cibuli a česnek. Přidáme hovězí maso nakrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme a přidáme bobkový list. Podlijeme vývarem a maso dusíme asi 20 min.
Poté přidáme vepřové maso a klobásy nakrájené na plátky a opět dusíme, dokud hovězí maso nezměkne. Mícháme a v případě potřeby přiléváme vývarem.
Hotovou feijoadu podáváme v misce s rýží sypanou jarní cibulkou a ochucenou omáčkou vinaigrette.