Salát s vejcem a slaninou

Recepty, Saláty

Suroviny

1 salát Little Gem nebo čtvrtka pevného ledového salátu
1 - 2 vařená vejce, dle velikosti
60 g anglické slaniny (nebo moravské, Váhalovy, případně sušená šunka či rakouský špek)
1 jarní cibulka
pepř mletý
sůl
1 lžička oleje

Postup přípravy receptu

  1. Vychlazený očištěný salát natrháme na menší kusy do mísy a zakapeme olejem. Cibulku pokrájíme na kolečka. Slaninu pokrájíme na kostičky nebo nudličky a na sucho osmažíme dokřupava. Vejce oloupeme a pokrájíme.

  2. K natrhanému salátu přidáme cibulku, zchladlou slaninu, vejce, osolíme, opepříme a zlehka promícháme a můžeme podávat jako lehkou svačinu či večeři.

  3. Pokud chceme salát šťavnatější, můžeme ho podávat se zálivkou, kterou namícháme z jogurtu či zakysané smetany, kterou dochutíme buď zelenou natí z lahůdkové cibulky nebo česnekem či hořčicí dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!