Salát s vejcem a slaninou
Recepty, SalátySuroviny
- 1 salát Little Gem nebo čtvrtka pevného ledového salátu
- 1 - 2 vařená vejce, dle velikosti
- 60 g anglické slaniny (nebo moravské, Váhalovy, případně sušená šunka či rakouský špek)
- 1 jarní cibulka
- pepř mletý
- sůl
- 1 lžička oleje
Postup Salát s vejcem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Vychlazený očištěný salát natrháme na menší kusy do mísy a zakapeme olejem. Cibulku pokrájíme na kolečka. Slaninu pokrájíme na kostičky nebo nudličky a na sucho osmažíme dokřupava. Vejce oloupeme a pokrájíme.
K natrhanému salátu přidáme cibulku, zchladlou slaninu, vejce, osolíme, opepříme a zlehka promícháme a můžeme podávat jako lehkou svačinu či večeři.
Pokud chceme salát šťavnatější, můžeme ho podávat se zálivkou, kterou namícháme z jogurtu či zakysané smetany, kterou dochutíme buď zelenou natí z lahůdkové cibulky nebo česnekem či hořčicí dle chuti.