Plněné žampiony s parmezánovými kroketami a houbovým paprikášem

Recepty, Houby

Suroviny

1,5 kg žampionů (a hlívy nebo jiné houby na paprikáš)
1 kg brambor
200 g parmezánu (nebo Pecorino, případně uzeného oštiepku)
100 g prorostlé slaniny
2-3 rajčata
hladká mouka
šlehačka (smetana na vaření)
cibule
1 pl sladké mleté papriky
mletý pepř (nebo jiné pálivé)
3 pl olivového oleje
2-3 stroužky česneku
sůl
mléko
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky žampiňónov vydlabeme a namočíme na 10 minút do mlieka.

  2. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na olivovom oleji. Pridáme pokrájané nožičky šampiňónov (prípadne iné huby), posypeme paprikou, podlejeme cca 100 ml vody a podusíme. Nakoniec zahustíme smotanou.

  3. Šunku a slaninu pokrájame nadrobno a v mise zmiešame s 1/3 postrúhaného syra. Osolíme, okoreníme a v prípade potreby maličko zriedime smotanou.

  4. Zmesou naplníme žampiňóny a poukladáme ich do zapekacej misy. Posypeme syrom, medzi ne povkladáme prepolené paradajky a podlejeme smotanou.

  5. Dame na 15-20 minút zapiecť do rúry predhriatej na 180°C.

  6. Ošúpeme zemiaky, ktoré sme uvarili deň predtým a postrúhame ich na strúhadle.

  7. V mise zmiešame s múkou, zvyškom (asi 2/3) syra, pridáme prelisovaný cesnak, osolíme, okoreníme, v prípade potreby rozriedime smotanou.

  8. Dobre premiešame a zo zmesi tvarujeme 10 cm dlhé valčeky, ktoré obaľujeme v strúhanke a vyprážame v oleji. Podávame s plnenými šampiňónmi a huibovým paprikášom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!