Cizrnový koláček s malinovou omáčkou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 plechovka cizrny (400 g)
- 4 vejce
- 4 lžíce kakaa
- 1 hrnek mandlí
- 1/2 hrnku sojového mléka
- 1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- 1 lžička jedlé sody
- špetka soli
- 3 lžíce medu
- 1 lžička přírodního vanilkového extraktu
- kokosový olej na vymazání formy
- maliny (na omáčku)
- 1 lžička třtinového cukru do omáčky (nemusí být)
Postup Cizrnový koláček s malinovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Z cizrny slijeme nálev a do mixéru nasypeme všechny ingredience kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto. Nakonec vmícháme kypřící prášek a sodu.
Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 35 - 40 minut.
Mezitím si vyrobíme malinovou omáčku. Maliny vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a rozvaříme je doměkka. Nakonec omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, osladíme lžičkou třtinového cukru a servírujeme ji společně s kouskem koláčku.