Cizrnový koláček s malinovou omáčkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 plechovka cizrny (400 g)
4 vejce
4 lžíce kakaa
1 hrnek mandlí
1/2 hrnku sojového mléka
1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
1 lžička jedlé sody
špetka soli
3 lžíce medu
1 lžička přírodního vanilkového extraktu
kokosový olej na vymazání formy
maliny (na omáčku)
1 lžička třtinového cukru do omáčky (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Z cizrny slijeme nálev a do mixéru nasypeme všechny ingredience kromě kypřícího prášku a jedlé sody. Vše rozmixujeme na hladké těsto. Nakonec vmícháme kypřící prášek a sodu.

  2. Těsto vlijeme do vymazané koláčové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 35 - 40 minut.

  3. Mezitím si vyrobíme malinovou omáčku. Maliny vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a rozvaříme je doměkka. Nakonec omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, osladíme lžičkou třtinového cukru a servírujeme ji společně s kouskem koláčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!