Vepřové s olivovou omáčkou
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 8 malých plátků z vepřového masa
- 1 větší cibule
- hrst nakrájené natě z cibulky
- hrst nakrájeného řapíkatého celeru
- olivová omáčka Franz Josef(z Alberta)
- 4 kostky cukru-omáčka se mi zdála dost kyselá
- pepř
- sůl
- zahuštění dle vlastního zvyku
- olej
Postup Vepřové s olivovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibulku, vložíme maso a chvilku necháme na plameni. Poté přendáme do pomalého hrnce. Přidáme omáčku, cibulku a celer. Osolíme, opepříme a podlijeme 0,5 l vody. Hrnec nastavíme na 4 hod rychlou volbou.
Po uplynutí času, nebo je-li maso měkké, vše zahustíme a dochutíme podle svých chuťových buněk.
Podávala jsem s vařenými bramborami, posypanými pažitkou.