Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku
Recepty, PředkrmySuroviny
- 6 ks šnečího masa
- 6 ks šnečích ulit
- hovězí vývar (masox)
- *
- 1/2 rohlíku (včerejší)
- mléko (nebo bílé víno)
- 30 g másla
- 1 žloutek
- 1 třená sardelka (sardelová pasta)
- sůl, pepř (bílý), květ, kůra (strouhaná), petrželka (sekaná)
- strouhanka
Postup Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku
Postup přípravy receptu
-
Ve vývaru (můžeme přidat i kořenovou zeleninu a bouquet garni) uvaříme maso doměkka (trvá to asi 3 hodiny);maso necháme vychladnout ve vývaru a pak ho na drobno rozsekáme.
Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a po chvíli pečivo vymačkáme.
Máslo utřeme do pěny, přidáme žloutek, sardelku, vymačkaný rohlík, okořeníme a dobře promícháme. Na konec přimícháme hlemýždě a jemně krájenou petrželku.
Do ulity dáme 1 KL vývaru co zbyl po vaření masa a domeček naplníme nádivkou. Nádivku zarovnáme a vtlačíme do ní strouhanku (ďobneme do strouhanky).
Naplněné domečky pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme do růžova v rozpálené troubě (asi 10 minut).
Můžeme podávat se zeleninovým salátem, případně i s bílým pečivem. U nás máme nejraději bez pečiva, pouze s bílým vínem a když je k mání, tak se žlutým melounem.