Hlemýždi (šneci) po gaskoňsku

Recepty, Předkrmy

Suroviny

6 ks šnečího masa
6 ks šnečích ulit
hovězí vývar (masox)
*
1/2 rohlíku (včerejší)
mléko (nebo bílé víno)
30 g másla
1 žloutek
1 třená sardelka (sardelová pasta)
sůl, pepř (bílý), květ, kůra (strouhaná), petrželka (sekaná)
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Ve vývaru (můžeme přidat i kořenovou zeleninu a bouquet garni) uvaříme maso doměkka (trvá to asi 3 hodiny);maso necháme vychladnout ve vývaru a pak ho na drobno rozsekáme.

  2. Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme mlékem a po chvíli pečivo vymačkáme.

  3. Máslo utřeme do pěny, přidáme žloutek, sardelku, vymačkaný rohlík, okořeníme a dobře promícháme. Na konec přimícháme hlemýždě a jemně krájenou petrželku.

  4. Do ulity dáme 1 KL vývaru co zbyl po vaření masa a domeček naplníme nádivkou. Nádivku zarovnáme a vtlačíme do ní strouhanku (ďobneme do strouhanky).

  5. Naplněné domečky pokapeme rozpuštěným máslem a zapečeme do růžova v rozpálené troubě (asi 10 minut).

  6. Můžeme podávat se zeleninovým salátem, případně i s bílým pečivem. U nás máme nejraději bez pečiva, pouze s bílým vínem a když je k mání, tak se žlutým melounem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!