Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 ml poctivého masového vývaru (dle druhu masa-hovězí, vepřový,kuřecí, slepičí a další použila jsem hovězí s kostí na polévku)
- 1 velká cibule
- 50 g másla
- 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
- 1 smetana (12%, nebo 31% a 33%)-200 ml
- špetka drceného zeleného pepře
- PŘÍDAVEK:
- 2 řapíky celeru
- hrst čerstvých hub (nebo zamražených hub)
- 2 větší sladkokyselé okurky
- něco láku z okurek, podle chuti
- Může se také použít hrubozrnná hořčice nebo česnek-nedávala jsem.
Postup Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uděláme základ na Velouté omáčku, v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, necháme jí osmahnout, přidáme mouku a uděláme tak cibulovou jíšku do světlehněda a zalijeme poctivým vývarem, který si sami vytvoříme z kousku nějakého masa(žádné kostky, masoxy ap.)hodně promícháme do hladka a necháme dusit.
Zatím si pokrájíme celer, houby a okurky na menší kousky a přidáme je do omáčky, dál osolíme opepříme, pak ochutnáme a podle naší chuti si přilijeme sladkokyselou vodu z okurek a necháme dusit.
Když je všechno měkké přilijeme smetanu, můžeme přidat nakrájené vařené maso z vývaru a ještě chvíli povaříme.