Sulc bez syntetik
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 větší vepřové zadní koleno (v Globusu vám jej rozříznou)
- 2 vepřové nožičky
- 1 mrkev
- 1 větší cibule
- 1 dl octa
- sůl
- pepř
- nové koření
- bobkový list
Postup Sulc bez syntetik
Postup přípravy receptu
-
Očištěné koleno, nožičky a koření vložíme do hrnce (nejlépe papiňáku“), zalijeme vodou a vaříme do měkka (v papiňáku 1,5 hodiny).
Po uvaření vyjmeme, necháme vychladnout, obereme kůži a měkké struktury z kolena. Nožičky odstraníme. Maso nadrobno pokrájíme a odložíme. Kůže z kolena umeleme v masovém mlýnku, či v robotu nasekáme a vložíme zpět do vývaru. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a cibuli, vlijeme ocet a dochutíme kořením dle chuti. Dále vaříme a zredukujeme na polovinu.
Poté vložíme pokrájené maso a ještě povaříme. Vzniklou hustou směs vlijeme do zapékací mísy, můžeme i do kompotových misek, necháme vychladnout a pak na 24 hodin do lednice k proležení.