Královské spirálky s chutnou barevnou kůrčičkou
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1000 g vinné klobásky
- 2 vejce
- 1 bílý jogurt
- 2 polévkové lžíce strouhaného uzeného sýra (nebo libovolného tvrdého sýra)
- petrželka
- pažitka
- rozmarýn
- 1 větší nahrubo nastrouhaná mrkev
- 1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- sůl
- pepř
- špetka červené sypké papriky nebo špetka kari koření
- můžeme zahustit i lžící strouhanky
Postup Královské spirálky s chutnou barevnou kůrčičkou
Postup přípravy receptu
-
Vinnou klobásu zatočíme do tvaru spirálek a pak je přichytíme špejlemi.
Zázvor i mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme.
Mezitim z vajec, jogurtu (nebo zakysané smetany), nastrouhaného uzeného sýra, nastrouhané mrkve a zázvoru, nasekané petrželky (nebo pažitky) uděláme hustší těstíčko, které vidličkou rozšleháme.
Do této směsi naložíme klobásové spirálky a necháme asi hodinu v chladu rozležet.
Plech pokapeme olejem a necháme chvíli prohřát v troubě. Pak poskládáme takto připravené spirálové klobásy na plech a dáme asi 10-15 minut grilovat v troubě do pěkné zlatavé barvy. Podáváme se štouchaným bramborem nebo s bramborovu kaší. Zdobíme petrželkou, pažitkou apod.