Královské spirálky s chutnou barevnou kůrčičkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1000 g vinné klobásky
2 vejce
1 bílý jogurt
2 polévkové lžíce strouhaného uzeného sýra (nebo libovolného tvrdého sýra)
petrželka
pažitka
rozmarýn
1 větší nahrubo nastrouhaná mrkev
1 polévková lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
sůl
pepř
špetka červené sypké papriky nebo špetka kari koření
můžeme zahustit i lžící strouhanky

Postup přípravy receptu

  1. Vinnou klobásu zatočíme do tvaru spirálek a pak je přichytíme špejlemi.

  2. Zázvor i mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme.

  3. Mezitim z vajec, jogurtu (nebo zakysané smetany), nastrouhaného uzeného sýra, nastrouhané mrkve a zázvoru, nasekané petrželky (nebo pažitky) uděláme hustší těstíčko, které vidličkou rozšleháme.

  4. Do této směsi naložíme klobásové spirálky a necháme asi hodinu v chladu rozležet.

  5. Plech pokapeme olejem a necháme chvíli prohřát v troubě. Pak poskládáme takto připravené spirálové klobásy na plech a dáme asi 10-15 minut grilovat v troubě do pěkné zlatavé barvy. Podáváme se štouchaným bramborem nebo s bramborovu kaší. Zdobíme petrželkou, pažitkou apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!