Salát z máslové tykve s jablkem, pórkem a vejcem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

300 g očištěné máslové dýně - máslová tykev
100 g tvrdého sýru
1 jablko
2 vejce uvařená natvrdo
100 g majonézy
150 g zakysané smetany
trochu čerstvého zázvoru
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tekvicu očistíme, vydlabeme, nastrúhame na slzičkovom strúhadle. Očistené jablko tiež ošúpeme a nastrúhame, uvarené vajíčka olúpeme a pokrájame na kocky.

  2. Majonézu zmiešame so smotanou, dochutíme zázvorom a korením, dosolíme.

  3. Všetko zmiešame a necháme odstáť v chladničke aspoň dve hodiny. Servírujeme s pečivom napr. na večeru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!